Kineziológiai tanácsadás

 
A kineziológia
 
A kineziológia alternatív és komplementer jellegű pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő prevenciós jellegű holisztikus módszer. Mint holisztikus egészségügyi rendszer hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a szervezetben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológus segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésben, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében  a kineziológia módszerei mellett természetgyógyászati, energetikai, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai, és egyéb módszereket alkalmaz.
A kliens megnevezést használjuk a hozzánk fordulóra, nem hívjuk és nem is tartjuk betegnek. Ez  egy egyenrangú kapcsolat, abban a témában, amelyben segítségünket kérik, mi egy lépéssel előrébb tartunk, "lámpással világítjuk meg az utat". A döntés a kliensé, egy látható gödörbe is bele lehet esni, de így már, ez egy választás, a meg akarom tapasztalni élménye, a nem  is tudom mi történik velem szorongató félelme helyett.

 
A kineziológiai kezelés

A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback („vissza / ki jelző rendszer”) lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat.
Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és az agy memóriájában, s rendezésre vár. Agyunk hatalmas kapacitású komputerként tárolja az információkat, s a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket, felderíteni és kijavítani a „működési zavarokat”. Izmaink működését agyunk irányítja, izmaink a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők. Az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás (pl. alkarizom tónus változása) megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre. Minden a fogantatástól napjainkig elraktározott információ, történet, megélés, érzelem  tudatos emlékezés nélkül előhívhatóak  "memória lemezünkről". Feltárhatjuk azokat az okokat és  összefüggéseket,  amelyek a jelen állapotunkhoz, heélyzetünkhöz vezettek, és  korigálhatjuk is.

A múltbeli események egymásra épülnek, a generációk probléma-megoldási mintái öröklődnek; a fogantatás, a magzati kor és a születés traumái befolyásolják jelenbeli életünket. A kineziológiai kezelés segít abban, hogy önmagunkra találjunk, hogy megtaláljuk feladatunkat, utunkat az életben, átlássuk az életünket, sorsunkat uraló erőket, eseményeket, s feloldódjanak azok a blokkok, melyek akadályoznak mindebben.
A kineziológiai módszer különösen ajánlható azoknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, önértékelési, kapcsolatteremtési, párkapcsolati, gyermekvállalási, kommunikációs, anyagi, családi, munkahelyi, jövőképi problémáik vannak.
Rendkívül hatékony a tanulási problémák, pl. dyslexia (minden  valamire való képtelenség) feloldására, egyéb szocializációs nehézségek kezelésére.

A kineziológia hatékony, gyors módszer, tudatos emlékezés nélkül akár a fogantatás enrgetikájára is fény derülhet, már az első kezelésen is az izomteszt segítségével. Életünk minőségének megélésé összefügg azzal a ténnyel is, hogy "vártak - nem vártak?", "fiúnak vagy lánynak?".
A kineziológia gyengéd módszer, a férfi embereket itt is megnyugtatom, nem része az öncélú kitárulkozás. Konkrét események  részletes megosztása nélkül is elegendő azt az érzelmet megfogalmazni, amellyel megéli az adott stresszes időszakát. Végig tudja a kliens, hogy ül velem szemben a kezelés során, mégis információk tudatosulnak benne korábbi időszakait illetően, amelyeknek jelentősége van problémája megértésében és felodásában. A lenti képpen illusztrált homlok-tartkó tartás a feltárt eseményekről "leveszi" az érzelmi töltést, csökkenti intenzitását.  Megértjük az összefüggést a jelen állapot és a stressz kialakulásának történései között, nem szükséges a hatékony oldodáshoz az érzelem régmúlttal azonos és  mélységű átélés. Ráláthatunk például, hogy azért sem viseljük jól a szorongatott élethelyzeteket, mert köldökzsinorral a nyakunkon születtünk, de az élménynek a felismeréshez e módszerben  nem kell olyan mélynek és érzelemtelinek lenni, mint hipnozis esetében. Értünk és értelmezünk, elengedünk, oldunk, átírunk érzelmi töltéseket. Izgalmas önismereti kaland, gyógyító, rehabilitáló, életünk dinamikájára rálátató...
A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma. egészségügyi titoktartási eskü is része az avatásnak. Egyéb módszerekkel segítők  tanácsolni szokták: a hozzájuk fordulók a kezelések alatt ne meséljenek ismerőseiknek, elkerülve a külső  hatás zavarát a felépített eredményben. Akineziológus esküje és szakmai meggyöződése szerint nem beszél a tanácsadáson történtekről, de a kliens, ha kedve és alkata engedi mesélhet a számára  fontos személyeknek.
Ki szoktam emelni a kezelések elején, hogy nem kell "jó fiúnak" vagy "jó kislánynak" lenni. A szekember nem minősít, azt hallja ki az esetleges panaszból, amellyel hozzátartozókkal, ismerősőkkel kapcsolatos konfliktusról mesélnek, hogy milyen "gombot nyom", milyen érzelmi töltéssel. A "gombok" alatt egy régen íródott "program fut", és ha "megnyomják" aktiválodnak a konfliktushoz kapcsolodó egymásra hagymahéjként rárakodó történetek érzelmei. A gombért mi felelünk,  kezelés után gyakran meg is köszönjük, -még ha csak magunkban is- annak a személynek, aki sok fájdalmat okozva rálátatott, hogy elnyomott, fel nem dolgozott érzelmi stresszeink aktíválódtak be. Ezen elásott traumák jeleznek testi, lelki tünetek, zavarok, elváltozások formájában, amelyek feloldása a kezelés lényege. 

 
Hogyan történi a kineziológiai kezelés?
 
A kineziológiai kezelés során az anamnézis-felvételt követően (jelen és korábbi panaszok, események, családi, szociális, egyéb körülmények, helyzetek), meghatározzuk a megoldásra váró problémát. Ezt követően izomteszteléssel megkeressük azokat az életkorokat, melyek analógiát, hasonlóságot, azonosságot mutatnak a jelenbeli problémával, s egymásra felfűzve eredményezték a jelenbeli problémát. Ezre az eseményekre nem kell tudatosan emlékeznie a kliensnek, izomtesztelés segítségével keressük meg a tudatalattiban megbújó traumákat.
A korrekciót magát az oldási technikák széles skálájából teszteléssel választjuk ki azzal a céllal, hogy a negatív érzelmeket, stresszeket  a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Korrekciók: vizuális, imaginációs technikák, fényhatások, drágakövek, csakragyógyászat, meridián-energia korrekció, manuálterápiához és akupresszúrához hasonló technikák. Egészében véve a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útja.

 
A gyakorlatban:
 
Időpontot kell kérni telefonon  vagy email-ben, és felkeresni Visegrádon. A lenti elérhetőségeim alatt megközelítési javaslat is van térképpel, Budapesttől csak 43 kilométer, egy kirándulást is megér az ezer éves városkánk, a Dunakanyar gyönygyszeme vagyunk. Hajóval is érkezhetnek.
Hétközben, hétvégén, délelőtt, délután egyaránt, rugalmasan kérhetőek  időpontok. Segítőként úgy gondolom nem dolgozhatok csak hivatali munkarendben, de az egyensúly miatt az ünnepnapokra, hosszú hétvégék napjaira, hétvégékre eső időpontok díjai magasabbak -ahogy ezt a kutyusom állatorvosi rendelőjében is tapasztalom-.  A kineziológiai tanácsadás +/- két órát vesz igénybe, a kezelések között, ha többre lenne szükség egy-három hónap telik el. Általában egy ügyre egy-három kezelés elegendő alkattól függően. A szervezett öngyógyító folyamatai aktiválódnak, nem kell "összenőnünk" hétről hétre, mint egy önismereti, egyéb más, -szintén előre vivő- terápia esetén, de tarthatjuk a kapcsolatot ha igényli levelezéssel.
Ha kísérőkkel érkezne, megvárhatják a társalgóban rossznak ítélt időben, (ilyenkor egy másik termet rendezek be kezelőnek) egy finom teával, folyóiratokkal, könyvekkel, internettel elütve az időt. Nyáridőben az udvari kiülő sarkok, hintaágy szolgálnak váróként az ötven éves tiszafák és a vén diófa alatt. Az önnel érkezők sétálhatnak is a városban, kezelés után közösen folytathatják a szabadidős programot, amelyhez Visegrád és környéke számos lehetőséget kínál.
Pár nap pihenéssel is összekötheti önismereti kalandját, kimozdulva az otthoni, munkahelyi, családi, lakó, egyéb környezetéből. A kiszakadással növelhető élete stresszhelyzeteire való rálátás, hatékonyabb, mintha "csak" kiszaladna  egy kezelésre. Megtámogathatjuk energetikai töltekezését Reiki kezeléssel, Pilis gyógyhatású helyeinek felkeresésével, rajzpszichológiai elemzéssel. Csontkovácsolással a szervezet energia keringését állíthatjuk helyre, az ehhez kapcsolódó radieszteziológiai állapotfelmérés segíthet a fizikai testén nyomot hagyó káros földsugárzások hatásainak feltérképezésében,  elhárítására javaslatokat kaphat.
Párjával, barátjával, családjával is belevághat a nagy önismereti kalandba, ha nem komfortos alkatának  pár napra egyedül elvonulni, bár annak igazán áldásos a hatása.
A házon, a kerten Szent György vonal fut, a Pilisben vagyunk, az energetikai környezet  több oldalról is támogatólag hat regenerálódására.
A nászutas szobánkat igény szerint szeretet szobává alakítom, igazi "szanatórium luxus kivitelben". Praktikus gyerekekeinek, családtagjainak kezelésének "lezsírozására" is ha elkisérik a kirándulásra, pár nap pihenésre, a szimpátia megalapozása után általában azok is igénybe veszik  az oldást,  akik eddig " kapáloztak" ellene. Igaz, van úgy, hogy egy későbbi időpontban.
A kineziológai tanácsadás ára 12 ezer Ft + áfa / alkalom. Hétvégén, ünnep napokon, hosszú hétvégés ünnepek alatt 14 ezer Ft.+Áfa. A helyben élő és dolgozóknak, "földijeimnek"  két ezer forint a kedvezmény a stresszoldás díjából ajándékomként.
Szép kártyával is rendezhető mindhárom bank kártyájával (OTP, K&H, MKB), szállásként is, 18% Áfa terheli és 300 Ft. Ifa vendégéjszakánként ha itt is aludna, illetve egyéb közérzetjavító szolgáltatásként a szabadidő al-zseb terhére + 27% Áfa..
A szállás a kezelésekhez kapcsolódóan kedvezményes. Egyágyas felár 50%, több nap, minimum 3 éj igénylése esetén ettől ajándékként eltekintek.
 
a kezelőm, Visegrádon a Pillangós-házban, amely kisérőkkel érkezve a váró, ez esetben más helységbe rendezkedünk be  
az udvari váró, az állatkákon lévő stressz esetén -ameddig nem oldjuk- elzárom a kutyát igény szerint, és cicamentes zugokat is találnak az udvaron
Egy Agy rendszerének a gerince Viselkedési Barométer. Segítségével tudatos, tudatalatti, és testi szinten beazonosítható a kliens érzelmi állapota. Azok az érzelmek állnak a középpontban, melyek egy stressz alkalmával blokkolódnak. Minden átélt fájdalom, félelem, fájdalomtól való félelem energiablokádokat hoz létre a testben.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése