2016. február 3., szerda

Az ember a szakmai bemutatkozó mögött:

                                                                                                   
                                                                                                                                           
Ebben  a bejegyzésben  "emberi  tulajdonságaim"  mutatom  meg,  amolyan  "ezoceleb magazin" szalagcím stílusban:
- 53 éves vagyok ezt mesterségem címereként, úgy élem meg, hogy "még és nem már". Fontosnak tartom, az 50+, a társadalom által hátrányosnak megítélt korosztályt támogatni. Helyére tenni a "bölcs asszony" kategóriát, a hetedik hét év hozta eszenciát, amely a természeti népeknél tekintély. Humánbiológusként is úgy tartom: fizikai testünk 120 évre van "kalibrálva". 
- Halak szülött vagyok, a Napom, az Ascendensem, és a Rejtett Ascendensem is Halak.
 "A változékony VÍZ esetében az érzéseknek  és a szeretet megnyílvánulásának semmi sem szab határt. Mivel születése pillanatában már a felszínen hordozza a szeretetkészséget, ennek gyakorlása számára oly természetes, mint a madárnak, hogy repül" ( Gonda István-Illés Csilla: A test a lélek színpada).
A Jó Isten is lelki segítőnek teremtett.
- Dyslexiás, azon belül dysgráfiás és dyscalkuliás vagyok, ahogy Leonardó, Einstein, Edison, Churchill, Picassó, Agatha Christie, Szentágothay János... A diszlexiások nem szavakban, hanem képekben gondolkodnak, gyorsan felismerik a jelenségek mögötti struktúrákat, hamar átlátják a problémákat. Képzeletük gazdag, kíváncsian, kreatív és intuitív módon viszonyulnak a világhoz. Az átlagnál sokkal tehetségesebbek egyes területeken, és ezen  eltérések a diszlexia kezelése után is megmaradnak. Csodálatos segíteni azoknak, akik ez ügyben érintettek, saját felszabadult példámat is beletéve EGÉSZé válásukba. Kegyelem.

- A mi kulturkörünkben az összes első szülött leányt fiúnak várják, így én Ákos lettem volna Kováts Ákos. Ma már segítő szakmám eszközeinek köszönhetően két agyféltekém harmóniában van, akár a jobbat, akár a balt használja dominánsan a hozzám forduló, egy nyelvet tudok vele beszélni.
- Nem született saját gyermekem, ezen életemben máshogy, másban vagyok teljes, de ötven feletti azon babák száma, akiknek szüleikkel való egymásra találásának az elmúlt években részese lehettem. Két testvéremen kivül nincs más rokonom, mindenki nagyon régen és korán elment. Gyakorlatból tudom, hogy meg lehet lelni az EGYségességet a minket körülvevő teljes világegyetemmel a karácsonyfa alatt egyedül is, -ahogy nagy családunk közepette is elfoghat az "árva  madár" életérzés, amellyel a szeretet ünnepének idején  jönnek legtöbben kezelésre-.  
- A magam vezette Pillangós Gyógyító és Zarándokház életem harmadik munkahelye, amely a mai világban mosolyt válthat ki az önéletrajz olvasójából. Az meg egyenesen megrökönyödést, hogy árulom a házam, mert végre  úgy "összeraktam magam", hogy megértem egy kis saját ház, egy önfenntartó tanyácska  felépítésére is, "ahogy bent, úgy kint" jeligével, ahol a kezelések közti időmben kis állatmenhelyem  lakóit szeretgetem.
- Több, mint 30 éve vegetáriánus vagyok, csak az állatok "gyümölcseit" fogyasztom, tejterméket, tojást, amiért nem kell az életüket áldozni. Ezeket is a kistermelőktől beszerezve, ahol még szeretetteli az állattartás. Fejet tudok hajtani Fekete István regényeiben a vadat és vadászt egyenrangú félnek bemutató vadászat,  Molnár V. Józsi bácsi elbeszéléseiből ismert régiségbéli  állattartás és vágás előtt, de én nem t / eszem.
- Ha megnyerném a több milliárdos lottó ötöst, hatalmas kutya és állatmenhelyet teremtenék, alapoznék meg, amolyan "Boldogkutyafalvát" , ezzel is hatva az egÉSZünke. "Egy nemzet nagysága  és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi
- Hobbym, alkatom adta képességeim kibontakoztatása a kert-, virág-, lak-, tér- RENDezés.  Varázslatos kreatív erőforrásokkal rendelkezem, amelyeket az élet más területén is megcsillogtatok, így a kidolgozás alatt álló "stílus-, önismereti tanácsadás"-omon, ahol alkat-,  frizura-, smink-, öltözködési fortélyokkal egészül ki a kineziológiai tanácsadás. 
- Szabad időmben a kutyáimmal járom a hegyeket, völgyeket, a Pilis rengetegeit, a Duna parton, a vízen, vízben töltekezem. Barátaim szerint már-már, nem is társadalmi, hanem természeti lény vagyok. Egy részük szívesen tart velem, és csodálatos kalandokat élünk meg, korunkat, társadalmi elvárásokat figyelmen kivül hagyva :) .   
- Igazi " elvarázsolt" alkatom van, mókásan öltözőm. Öcsém, úgy fogalmazta meg egy érzelmesre fordult sörözésnél, hogy azt szereti bennem, hogy velem mindig olyan dolgok történnek, amelyek másokkal nem :). Így igaz,  képes vagyok este sötétben megmászni a Prédikáló széket, ha úgy alakul, és tengeri kajakkal evezni át a Dunán a Nagymarosi  termelői piacra.
- És, amit mindig megkérdeznek: hogy is vagy Véle?. A válaszom Halak szülötthöz méltóan: "Minden és mindenki EGY". És energetikailag sem véletlen, hogy a legkorábbi idők óta használják a halat, mint Krisztus és a kereszténység szimbólumát :).
-Gyermek klienseknek a bizalom építéséhez, egy kisfilm, amelyből kiderül, milyen aranyos is a néni, akivel találkozni fognak :) : Egy kisfilm Ildikóról és az állatkáiról...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése