Csend kúra, vezetett elvonulás


A csendböjt egy vezetett, pár napos elvonulás, találkozás önmagunkkal. Ehhez a Pilisben, a Nimród Csillagkép II. csakra pontján Visegrádon a Pillangós Gyógyító és Zarándokházban  fogadom az egyéni program résztvevőjét. Vagy a résztvevőit, ha többedmagával szeretne belevágni az önismereti kalandba. Utóbbi esetben nehezebb megállni, hogy csendben legyünk, de a külön szobában való elhelyezés segítségünkre van. No meg a befelé figyelés, és az önfegyelem.  Négy napig teljesen csendben vagyunk, kikapcsoljuk a telefont, nem internetezünk, nincs televízió nézés, rádióhallgatás. Aki végképp, nem bírja, az meditációs, vagy egyéb semleges zenét hallgathat. Olvasni valót is csak akkor javaslok, ha „fáj” a magunkban levés, de akkor is a társalgó olvasó sarkának kínálatából válaszunk olyat, amelyet érdekesnek találunk, a „nagyon unatkozom és kéne valami helyett”.
Érkezéskor átbeszéljük a technikai dolgokat, a programot, a kirándulások úti céljait alkat, igény, időjárás, egészségi állapot, egyebek függvényében. Ezek már levelezésünk alatt kibontakoznak, lehet kérni, javasolni, sőt az ajánlataim passzolni is.  Magunkban lenni élményéhez nem kell kitolni a határainkat, azt tesszük, amely kedvünkre való, csak csendben. Aki nagyokat szeret túrázni, azzal jövünk-megyünk hegyen, völgyön, vízparton.  Aki, ezen helyeken ücsörögni szeret, akkor ezzel a céllal keressünk fel kiránduló pontokat. Amennyiben nincs egészségügyi oka a mozgáskorlátozásnak, akkor minimum három kilométer sétálunk naponta. Aki, jó kondícióban van, és szeretné, azzal napi 10-15 kilométert is kirándulhatunk. De, ha valaki az extrém megterhelést használja az önmagával való találkozások, a gondokkal való szembenézés elkerülésére, azt lelassítom J . Kineziológusként tudni fogom az egyénre szabott, áldásos technikák közül kinél, melyiket válaszam. Lesz esti erdei kirándulás is, a hossza fog változni kérésre,  a sötét mélysége nem J . Mindenkinek jót fog tenni Pap réten, a több száz éves tölgyfa alatt való elmélkedés.  Ahogy, a kis Vak  Bélácskát,  a Zengő hegyen kint hagyták naphosszat a fehér csuhás barátok tapasztalni a tölgyfa alatt,- amely a mitológiánkban Tejút szimbólum-, úgy marad a résztevő is magában a csodás fa alatt. A Prédikálószék is szerepel a javasolt útvonalak között, ahogy Dömösön a Szentfa kápolna meglátogatása is. Naponta hátizsákban meghozzuk a forrásról az ivóvizünket, bioszféra rezervátumba kirándulunk el érte. Azt is lehet választani, hogy fél napot egyedül kirándul vagy, magában pihen a résztvevő, de azt is, hogy teljesen magában van el négy napig, és azt követően a csendnapló és a megélései alapján vágunk neki a kineziológiai kezelésnek –ezen esetben csak a szállás és a kezelés ára képezi az energia cserét-.
Esténként mandala kártya üzenetén elmerengve, korán térünk nyugovóra, a hangulatos gyertyafényes, sólámpás, füstölő illatos szobánkba. Csendnaplót kap a résztvevő a program elején, szempontokkal a belső elmélyülésben tapasztaltakat feljegyezni. A szóböjt alatt  felerősödött félelmeinket, megfogant vágyainkat, érzeteinket, tüneteinket, érzelmeinket, felderengő emlékeinket, stb. írjuk bele.
A csendböjt kineziológiai tanácsadással zárul, ahol átbeszéljük a tapasztaltakat a negyedik napon. Félelmeket, blokkokat oldjuk, és vágyaink eléréséhez befogjuk a szelet életünk vitorlásába. Egyszóval varázslunk J . Egy játékos rajzpszichológiai elemzést is jár útravalónak a bátorságot igénylő csendböjtölőnek ajándékba.
Ki is lehet egészíteni a csendes 4 napos elvonulást, akár már beszélgetős, moziba, romkocsmába menős pár nappal, kedvezményes áron kínálom hozzá a szállást. A jól végzett munka után nyaralósra is lehet venni az elvonulást. Vagy alkat szerint, megint csendben feldolgozni,  beépíteni a kineziológiai tanácsadáson megtudott és javasolt információkat.
Étkezni a teakonyhás társalgókban magunk elkészített harapnivalóval  is lehet, de egy – három percnyire számtalan lehetőség van a városkánkban. Stílus, alkat, pénztárca, egyebek szerint lehet választani a kifőzdék, büfék, éttermek, boltok kínálatából. Az udvaron bográcsozó, grillező is van, aki szer -etet- né magát, a csendes napok alatt. Szavak nélkül is rá lehet bökni a lángos fajtájára a kínáló táblán a szomszéd büfében...  Napi menüt is összeállító és kiszállító vendéglátóhelyek kínálatából is választhatunk, ha jó előre jelezzük érkezés előtt igényünket. Javaslat (semmi nem kötelező az egész program alatt! SEM! ) a húsmentes étel fogyasztása, a kávé, koffeines italok és alkohol mellőzése a négy napban. Cigarettázni bátran lehet, nem tartjuk elitélendőbb szokásnak, mint az állandó csoki majszolást J. A teakonyhánkban még pitypangos gabona kávé is található a számtalan tea mellett.
A program díja 3 éj, négy egész napos itt tartózkodással, egyszemélyes szobában, korlátlan tea, kávé, stb., helyi friss forrásvízfogyasztással, kineziológiai oldással, tanácsadással, négy napos kiséréssel bontásban: 50 ezer Ft/ fő a négy napos személyi vezetés, + 12 ezer Ft. a kineziológiai tanácsadás és szállás a választott szoba szerint napi 7 vagy 9 ezer forint/ éj - 50% kedvezménnyel a panzió áraihoz képest- Hétvégén, ünnepnapokon a szállás ára a programhoz változatlan azonban a kezelés 14 ezer ft, és a három napos kisérés 70 ezer ft/ fő. Szép kártyával is rendezhetik, 18% áfa terheli, bármely zsebből (vendéglátás, szállás, szabadidő) szállásként, mindhárom bank (OTP.,K&H., MKB.)  pihenő kártyájáról. A kis gyógy központ honlapjának Bemutatkozó oldala mutatja be a szálláshelyet, amely olyan csendes, hogy csak a templomtorony órája, zenéje hallatszik be. Kánikulában, 40 fokban is kellemesen hűs, a szobákban ekkor is 21-22 fok van, az udvaron 25-26' az öreg fák alatt .  
(megjegyzés: A csendbőjt alatt a Pillangós-ház  többi szobáját nem adom ki, a négy nap alatt más klienst nem vállalok be kezelésre sem. Négy nap egyéni szolgálat, néhány "puccos caoch" módszer óradíjával vetekszik :) És, még egy : két öreg kutyám a kirándulásokra velünk jön, de ők se szólnak egy szót sem :) )

Kérje egyéni ajánlatot, tájékoztatót, akár személyes konzultációt, egyeztetést. Visegrádra való kirándulását, avagy a ház egyéb szolgáltatásának igénybevételét összekötve ezzel.
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése