Kineziológiai tanácsadás

 
A kineziológia
 
A kineziológia alternatív és komplementer jellegű pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő prevenciós jellegű holisztikus módszer. Mint holisztikus egészségügyi rendszer hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a szervezetben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológus segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésben, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében  a kineziológia módszerei mellett természetgyógyászati, energetikai, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai, és egyéb módszereket alkalmaz.
A kliens megnevezést használjuk a hozzánk fordulóra, nem hívjuk és nem is tartjuk betegnek. Ez  egy egyenrangú kapcsolat, abban a témában, amelyben segítségünket kérik, mi egy lépéssel előrébb tartunk, "lámpással világítjuk meg az utat". A döntés a kliensé, a láttatott  gödörbe is bele lehet esni, de így, ez már egy választás, a meg akarom tapasztalni élménye, és nem a "nem tudom mi történik velem" szorongató félelme.

 
A kineziológiai kezelés

A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback („vissza / ki jelző rendszer”) lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelen problémánkat.
Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és az agy memóriájában, és rendezésre vár. Agyunk hatalmas kapacitású komputerként tárolja az információkat, s a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket, felderíteni és kijavítani a „működési zavarokat”. Izmaink működését agyunk irányítja, izmaink a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők. Az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás (pl. alkarizom tónus változása) megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre. Minden a fogantatástól napjainkig elraktározott információ, történet, megélés, érzelem  tudatos emlékezés nélkül előhívhatók. Feltárhatjuk azokat az okokat és összefüggéseket,  amelyek a jelen állapotunkhoz, helyzetünkhöz vezettek, és  a kezelés része, céljaként  korrigálhatjuk is.

A múltbeli események egymásra épülnek, a generációk probléma-megoldási mintái öröklődnek; a fogantatás, a magzati kor és a születés traumái befolyásolják jelen életünket. A kineziológiai kezelés segít abban, hogy önmagunkra találjunk, hogy megtaláljuk feladatunkat, utunkat az életben, átlássuk az életünket, sorsunkat uraló erőket, eseményeket, és feloldódjuk azok a blokkokat, melyek akadályoznak mind ebben.
A kineziológiai módszer különösen ajánlott azoknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, önértékelési, kapcsolatteremtési, párkapcsolati, gyermekvállalási, kommunikációs, anyagi, családi, munkahelyi, jövőképi, stb. problémáik vannak.
Rendkívül hatékony a tanulási problémák, pl. dyslexia (minden  valamire való képtelenség) feloldására, egyéb szocializációs nehézségek kezelésére.
A kineziológia hatékony, gyors módszer, tudatos emlékezés nélkül akár a fogantatás energetikájára is fény derülhet, már az első kezelésen is az izomteszt segítségével. Életünk minőségének megélésé összefügg azzal a ténnyel is, hogy "vártak - nem vártak?", "fiúnak vagy lánynak?".
A kineziológia gyengéd módszer, a férfi embereket itt is megnyugtatom, nem része az öncélú kitárulkozás. Konkrét események  részletes megosztása nélkül, elegendő azt az érzelmet megfogalmazni, amellyel megéli az adott stresszes időszakát. Végig tudja a kliens, hogy ül velem szemben a kezelés során, mégis információk tudatosulnak benne korábbi időszakait illetően, amelyeknek jelentősége van problémája megértésében és feloldásában. A lenti képen illusztrált homlok-tarkó tartás a feltárt eseményekről "leveszi" az érzelmi töltést, csökkenti intenzitását.  Megértjük az összefüggést a jelen állapot és a stressz kialakulásának történései között, nem szükséges a hatékony oldódáshoz az érzelem régmúlttal azonos és  mélységű átélés. Ráláthatunk például, hogy azért sem viseljük jól a szorongatott élethelyzeteket, mert köldök zsinórral a nyakunkon születtünk, de az élménynek a felismeréshez e módszerben  nem kell olyan mélynek és érzelemtelinek lenni, mint hipnózis esetében. Értünk és értelmezünk, elengedünk, oldunk, átírunk érzelmi töltéseket. Izgalmas önismereti kaland, gyógyító, rehabilitáló, életünk dinamikájára rá láttató.
A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma. egészségügyi titoktartási eskü is része az avatásnak. 
Ki szoktam emelni a kezelések elején, hogy nem kell "jó fiúnak" vagy "jó kislánynak" lenni. A szakember nem minősít, azt hallja ki az esetleges panaszból, amellyel hozzátartozókkal, ismerősökkel kapcsolatos konfliktusról mesélnek, hogy milyen "gombot nyom", milyen érzelmi töltéssel. A "gombok" alatt egy régen íródott "program fut", és ha "megnyomják" aktíválódnak a konfliktushoz kapcsolódó egymásra hagyma héjként rárakodó történetek érzelmei. A gombért mi felelünk,  kezelés után gyakran meg is köszönjük, -még, ha csak magunkban is- annak a személynek, aki sok fájdalmat okozva ráláttatott, hogy elnyomott, fel nem dolgozott érzelmi stresszeink aktiválódtak be. Ezáltal szakemberhez fordulva oldódtak, és az elásott traumák nem jeleznek tovább testi, lelki tünetek, zavarok, elváltozások formájában.

 
Hogyan történi a kineziológiai kezelés?
 
A kineziológiai kezelés során az anamnézis-felvételt követően (jelen és korábbi panaszok, események, családi, szociális, egyéb körülmények, helyzetek), meghatározzuk a megoldásra váró problémát. Ezt követően izomteszteléssel megkeressük azokat az életkorokat, melyek  hasonlóságot, azonosságot mutatnak a jelen problémával, s "egymásra rakódva" eredményezték a hátráltató érzelmeket, állapotokat.
A korrekciót magát az oldási technikák széles skálájából teszteléssel választjuk ki azzal a céllal, hogy a negatív érzelmeket, stresszeket  a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Korrekciók: vizuális, imaginációs technikák, fényhatások, drágakövek, csakra gyógyászat, meridián-energia korrekció, manuál terápiához és akupresszúrához hasonló technikák. Egészében véve a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végig vezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útja.

 
A gyakorlatban:
 
Időpontot kell kérni telefonon  vagy email-ben, és felkeresni Visegrádon. Az elérhetőségeim alatt megközelítési javaslat is van térképpel, Budapesttől csak 43 kilométer, egy kirándulást is megér az ezer éves városkánk, a Dunakanyar gyöngyszeme vagyunk. Hajóval is érkezhetnek. Kineziológia kezelések a Pillangós-gyógyító és Zarándokházban hétvégén, és a ünnepnapokon is igénybe vehetők. Van, aki kiszalad egy kezelésre a fővárosból egy kirándulás keretében, és van, aki pár napos elvonulás részeként él vele...
Elérhetőségeim... 
A kineziológiai tanácsadás 1,5-2 órát vesz igénybe, a kezelések között, -ha többre lenne szükség- egy, két vagy három hónap telik el. Általában egy ügyre, egy-három kezelés elegendő alkattól függően. A szervezett öngyógyító folyamatai aktiválódnak, nem kell "összenőni" hétről hétre, mint egy önismereti, egyéb, szintén előre vivő terápia esetén, de tarthatjuk a kapcsolatot ha igényli levelezéssel.
Ha kísérőkkel érkezne, megvárhatják a társalgóban rossznak ítélt időben, (ilyenkor egy másik termet rendezek be kezelőnek) egy finom teával, folyóiratokkal, könyvekkel, internettel elütve az időt megvárhatják. Nyáridőben az udvari kiülő sarkok, hintaágy szolgálnak váróként az hatvan éves tiszafák és a vén diófa alatt. Az önnel érkezők sétálhatnak is a városban, kezelés után közösen folytathatják a szabadidős programot, amelyhez Visegrád és környéke számos lehetőséget kínál.
Pár nap pihenéssel is összekötheti önismereti kalandját, kimozdulva az otthoni, munkahelyi, családi, lakó, egyéb környezetéből. A kiszakadással növelhető élete stresszhelyzeteire való rálátás, hatékonyabb, mintha "csak" kiszaladna  egy kezelésre. Megtámogathatjuk töltekezését Reiki kezeléssel, Pilis gyógyhatású helyeinek felkeresésével, rajzpszichológiai elemzéssel, egyéni és csoportos családállítással.
Párjával, barátjával, családjával is belevághat a nagy önismereti kalandba, ha nem komfortos alkatának  pár napra egyedül elvonulni, bár annak igazán áldásos a hatása.
A kineziológai tanácsadás ára 12 ezer Ft + áfa / alkalom. Hétvégén, ünnepnapokon, hosszú hétvégés ünnepek alatt 14 ezer Ft.+Áfa. A helyben élő és dolgozóknak, "földijeimnek"  két ezer forint a kedvezményt adok szeretettel a stresszoldás díjából, ahogy a Pillangós Gyógyító és Zarándokház többi szolgáltatásából.
Szép kártyával is rendezhető a kezelés, mindhárom bank kártyájával (OTP, K&H, MKB), szállásként is, 18% Áfa terheli .
A szállás a kezelésekhez, elvonuláshoz kapcsolódóan kedvezményes.
 
Miért pont én?
 
Kineziológust választani bizalmi dolog, sok jó szakember érhető el az egész ország területén.
Tanítóm, Dr.Varju Márta  F.B.-on létre is hozott egy csoportot a magyar kineziológus szakembereket összefogva, az alábbi néven:
Magam ismertetve, azt emelném ki, hogy 16 éve vagyok gyakorló lelki segítő, egyéb szolgálataim, tanulmányaim és gyakorlataim holisztikus szemléletet eredményeztek.  
50+ korosztályba tartozóként a szakmai mellett, az emberi tapasztalataim  is széleskörűek. Tripla Halak szülött vagyok, a Jó Isten is lelki segítőnek teremtett. Alkatomnál fogva mindenkivel képes vagyok "azonos nyelvet beszélni", rá tudok hangolódni az eltérő személyiségekre, igényekre és a kezelés hangulatát mindenkinek a lehető legkomfortosabbá tudom tenni. Izgalmas Önismereti kaland élményével távoznak rendszeresen.
Kedvenc kliensem szavaival kifejezve: "mindenkinek azt a tuttit, és úgy tolod, ahogy néki bulis" :)". 
Legyen, zárkózott férfiember, akár katona, vagy spirituális nagymester segítő kollégám, egyaránt jól érzik magukat. Ez minden korosztály  esetén így van, a legkisebb gyerekek is hamar megszeretik a "boszorkány nénit", és a magának való nagypapa is mosolyogva megy haza.
(Azonban ennek egy feltétele van, az érintett döntése kell legyen, hogy szeretne változni, változtatni. A "tegye rendbe a páromat, a gyereket, mert megbolondulok tőle", esetében, az ezt igénylőt javaslom kezelni :) )
A lehetőségek tekintetében is egyedülállóan rugalmas vagyok, nagyon széles az az intervallum, amelyben rendelkezésre állok. Volt Szilveszter, ahol egy baráti társaság, azzal zárta az évet, hogy kipakolta a lelki zsákjából, azon blokkokat, amelyeket nem akartak a következő évre átvinni, Szeretettel álltam rendelkezésre ezen a nem szokványos kezelési napon is.
Budapestről egy óra alatt elérhető vagyok, lehet jönni munka előtt, vagy után, akár este is, és hétvégén egy kirándulással összekötve. A messzebbről érkezőknek szállás lehetőséggel is. Szép Kártyával is rendezhető a kezelés, amelyből szívesebben áldozunk akkor, mikor még nem ismertük meg, hogy az a módszer életünk végéig segítségünkre lehet, életünk útján haladva az elénk tornyosuló hegyeket, vagy akár kisebb köveket is rendszeresen, közösen elhordva.   
A kineziológiai kezelésen nálam tanácsadás is folyik, igény esetén nem csak egy hátráltató blokkot oldunk fel. Életére, életvezetésére a feltárt információk alapján segítséget adok önmaga és viszonyai megértéséhez, a jó kapcsolat kialakításához. Példával élve, nem csak egy lyukas fogát tömőm be, hanem az összeset, leszedem a fogkövet, és még tanácsokat adok a helyes fogápoláshoz, sőt....
Természetesen, aki egy lyukas fog kezelése után szaladna, nem fogom untatni, a fogselyem használatának megtanításával. A hölgyek általában igénylik, örömmel veszik, hogy kérdezhetnek, és a szokványos egy órás kezelés -igény szerint- 2,5-3 órára is elhúzódhat. 1,5-2 órára egyeztetünk időpontot, és rendszerint még egy órával későbbre adok időpontot a következő kliensemnek. Ha már a fogorvosi példát használtam, ezzel folytatom: ha engedélyünk van rá, igaz énjétől -amelyet izomteszteléssel tudunk meg- rendszerint egy lyukas fog (ügy) kezelése egy alkalommal megtörténik, ritkán van próbatömés. A kezelések között, ha kell még egyszer jönni, 1-2, vagy 3 hónap telik el rendszerint. 
Ide tervezek egy kis videót, amelyben elmondom, hogy is néz ki a kezelés a gyakorlatban, azt amit az első alkalomnál elmesélek, hogy biztonságban érezze magát, aki még nem volt kineziológusnál.
Ameddig ezt nem teszem meg, hívjon fel nyugodtan. Szívesen vissza hívom a tájékoztatást megadni, korlátlan telefonos csomagommal is segítem, hogy nem maradjon kétsége, kérdése.  
Hirtelen nem is jut eszembe, csak annyi, hogy állatbarát kezelő vagyok. Kirándulása négylábú barátjával is érkezhet. A napokban pl. egy kedves hölgyet görénykéjével a kapucnijában kezeltem :) .  
 
a kezelőm, amely kisérőkkel érkezve a váró, ez esetben más helységbe foglalunk helyet  
az udvari váró, az állatkákon lévő stressz esetén -ameddig nem oldjuk- elzárom a kutyát igény szerint, és cicamentes zugokat is találnak az udvaron
Egy Agy rendszerének a gerince Viselkedési Barométer. Segítségével tudatos, tudatalatti, és testi szinten beazonosítható a kliens érzelmi állapota. Azok az érzelmek állnak a középpontban, melyek egy stressz alkalmával blokkolódnak. Minden átélt fájdalom, félelem, fájdalomtól való félelem energiablokádokat hoz létre a testben.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése