Reiki tanfolyamok és kezelések


 
Reiki (I.-II.-Mester) tanfolyamok szállással is
Visegrádon a Pillangós-házban Reiki tanfolyamok elvégzésére egyéni időpontok kérhetők, a meghirdetett időpontoktól függetlenül,- hétvégén, hétköznap-, a messzebbről érkezőknek szállás lehetőséggel is.  A tanfolyamok Szép Kártya terhére is igénybe vehetők, elvonulás, szabadság részeként, egyéb programjainkkal csokorba fűzhetők, pl. túrákkal a Pilisben... 
 
 
A Reiki bárki által elsajátítható, egyszerű és hatékony gyógyító módszer. Sokak számára -ahogy az én esetemben is annak idején- az első lépést jelenti az energetikai gyógyászat felé. Energetikai "házipatika", javaslom, hogy minden család delegáljon egy tagot.
A Reiki egy gyógyító hatású energetikai módszer, amit egészségünk megőrzésére és gyógyulásunk elősegítésére használhatunk. Egy isteni eredetű, intelligens módon hatni képes energia közvetítésén alapul, amely beindítja és felerősíti öngyógyító folyamatainkat. A R.A.I. (Reiki Association International:http://www.rai.hu/contents/hu/about.html) tanáraként a 19. század második felében, Dr. Usui által Japánban újra felfedezett gyógyító rendszert oktatom.
A Reiki  elsajátítása és használata mindenki számára hasznos, mert hosszútávon testileg és lelkileg nagyobb harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, így segíti az egészség megőrzését. A Reikit használó ember ellenállóbbá válik az olyan egyre erősödő megterhelésekkel szemben mint például a stressz, a lég- és környezetszennyezés, az élelmiszerekben egyre sűrűbben előforduló kemikáliák mellékhatásai. A Reiki segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik. Önmagunk és mások, állatok valamint növények Reikivel való kezelése betegség esetén felgyorsítja és könnyebbé teszi a gyógyulást. Hatékonyan használhatjuk a hagyományos orvosi módszerek kiegészítésére.
A Reiki piacára ma jellemző széles és sokszor áttekinthetetlen sokszínűséggel és az ezzel járó bizonytalansággal szemben, a R.A.I. nemzetközi szinten szilárd vezető helyet ért el egységes és világos képzési tematikájával.
A Reikivel tradicionális I.-II. tanfolyamot végezve, tradicionális beavatást kapva ismerkedtem meg közel húsz éve. Csodálatos mestereim és pozitív tapasztalataim voltak. Oktatási rendszerként, ennek ellenére a R.A.I. rendszer mellett köteleződtem el, ahol már egyéb energiagyógyász képzéseken is részt vettem (atlantiszi szellem gyógyászat, aralo...) kineziológusi munkám kiegészítésére. A tanulásban való gyorsabb előre haladás, a tananyag egységessége, az  energiákkal először ismerkedőknek is érthető volta, és a  tanfolyamok  szabott, korrekt ára érintett meg. Valamint, az a bizalom, amelyben más rendszerektől eltérően, a Reiki mesterség nem egy hosszú tanulás, fejlődés elismerése, hanem a Reiki mesteri beavatás a mesterré váláshoz az első lépés lehetősége. A R.A.I. a Reiki keresztény oldalát hangsúlyozza, többek között a beavatás keresztény (nem egyházi!) formája által, visszatérve az Atlantisz-korabeli angyalkorszak őskeresztény formájához. Így megismételtem az I és II. tanfolyamot, mester, majd R.A.I. Reiki mester-tanár lettem. Színesítve ezzel azt a palettát, amellyel a hozzám fordulókat testi-lelki-szellemi harmónia elérésében segítem.

 
Reiki I.
A tanfolyamon a tanuló megkapja a lehetőséget, hogy a Reiki energiával kezelni tudja önmagát és másokat. Részletesen megismeri a Reiki történetét, elsajátítja a kézrátétellel történő gyógyítás elméleti és gyakorlati alapjait. Meditációkon és gyakorlatokon keresztül ráhangolódik a szeretetteljes isteni energiára, valamint elsajátítja azokat a kézpozíciókat, amelyek önmaga és mások kezeléséhez szükségesek.
A részletes tematika: A Reiki története, Mi a Reiki?, Ez nem Reiki!, Energiaáramlatok, Kezelés,  Önkezelés, A fejkezelés, Auraharmonizálás / aurasimítás, Körkörös kezelés, Rövid kezelés, A csakrák, Csakratiszíitás, Gyakorlati tanácsok......
Tanfolyami díj: 7.900.- forint / 2 nap, + 500 ft. jegyzet és egy megcímzett, felbélyegzett A/4-es bélelt boríték az oklevél elküldéséhez. 
A tanfolyamhoz kapcsolódó szállás ára egy éjre: 7 ezer forint, -amelyhez két egész nap itt tartózkodás jár-.  két éjtől 6 ezer forint / fő/ éj... Korlátlan forrásvíz, tea, kávé fogyasztás. (fűtés nélküli időszakban-egy ezer ft.) 
A program Szép Kártyával is fizethető,18% Áfa terheli szállásként, mindhárom zsebből rendezhető
 
Reiki II.
A Reiki második fokozatával a Reiki energia intenzívebbé válik a kezelések során. Az avatás által tovább emelkedik a tanuló saját rezgésszáma és energiaszintje. Megtanítom a második Reiki fokozat szimbólumait és azok használatát, amellyel a Reiki használatának teljesen új, speciális lehetőségei nyílnak meg. Lehetővé válik többek között lelki, mentális eredetű pszichoszomatikus problémák kezelése, illetve a távkezelés is.
Előfeltétele: Reiki I. tanfolyam elvégzése
Tanfolyami díj: 15.500.- forint / 2 nap, + 500 ft. jegyzet és egy megcímzett, felbélyegzett A/4-es bélelt boríték az oklevél elküldéséhez. 
A tanfolyamhoz kapcsolódó szállás ára egy éjre: 7 ezer forint, -amelyhez két egész nap itt tartózkodás jár-. két éjtől 6 ezer forint / fő/ éj... Korlátlan forrásvíz, tea, kávé fogyasztás. (fűtés nélküli időszakban-egy ezer ft. a szállás) 
A program Szép Kártyával is fizethető,18% Áfa terheli szállásként, mindhárom zsebből rendezhető.

Reiki mester
Ez a tanfolyam az első lépés a mesterré válás útján. A Reiki mesteri út nem csak a Reiki használatára, hanem az egész életünkre vonatkozik. Az avatás hatására sokszorosan megemelkedik a tanuló rezgésszám és az energiaszintje, valamint a Reikienergia intenzitása is sokszorosára nő. A Reiki mesteri  szimbólum hozzáférést biztosít a mester energiához és annak lehetőségeihez.
Előfeltétele: Reiki I. és II. tanfolyam elvégzése
Tanfolyami díj: 44.000.- forint / 2 nap, és egy megcímzett, felbélyegzett  A/4-es bélelt boríték az oklevél elküldéséhez. 
A tanfolyamhoz kapcsolódó szállás ára egy éjre: 7 ezer forint, -amelyhez két egész nap itt tartózkodás jár-. két éjtől 6 ezer forint / fő/ éj... Korlátlan forrásvíz, tea, kávé fogyasztás. (fűtés nélküli időszakban -egy ezer ft. a szállás ára) 
A program Szép Kártyával is fizethető,18% Áfa terheli szállásként, mindhárom zsebből rendezhető.  
  Reiki kezelések
A Reiki kezelés során a kliens teljesen felöltözve egy kényelmes kezelő ágyon fekszik. Halk zene és gyertyafény kíséretében behunyt szemmel, relaxált állapotban először háton, majd hason fekve kap kezelést.
A Reikit adó kezeit a test különböző pontjaira, vagy fölé fogja gyengéden helyezni, hogy tenyeréből  a testbe áramoljon a Reiki energia. Általában melegnek, érzik a  kezelő kezét, vagy bizsergetőnek.
Minden területet addig kezelünk, amíg az meg nem telik energiával, azután tovább lépünk. A Reiki oda áramlik, ahol a leginkább szükség van rá, és csak annyi, amennyi kell. A Reiki energia nem túladagolható, biztonságosan alkalmazható gyermekeken, felnőtteken, egészségeseken, betegeken, bármely egyéb ezoterikus, orvosi kezeléssel és pszichoterápiával kombinálható.
A kezelés addig tart, amíg a test elég energiát tud felvenni. Általában 1-1,5 órára kell számítani. A Reiki energia jóval a kezelés után is dolgozik a testben. Egy Reiki kezelés után nem ajánlott a fürdés, zuhanyozás, mert a még be nem épült , illetve fel nem használt Reiki energia a víz tisztító hatása miatt az aurából kimosódna.
A Reiki kezelés személyre szabott. Minden kezelést úgy alakítunk, ahogy arra szükség van. Előtte megbeszéljük, milyen problémák állnak fent, hogy mit szeretnénk kapni a kezeléstől. A Reiki mindenkinek azt adja, amire szüksége van
A Reiki kezelés általános hatásai: harmonizál, elősegíti a blokádok feloldást, aktiválja az öngyógyító erőket, általános közérzet javító hatása van, A Reiki gyógyító életenergiákat hoz, csökkenti és megszünteti a fájdalmat, a stressz feloldását is szolgálja, energiákat transzformál. A Reiki előmozdítja a spirituális fejlődésünket és tudatunkat.
A Reiki nem helyettesíti az orvost!
 
Reiki története
A Reiki alapító mestereként Dr. Mikao Usui –t tiszteljük. Usui a 19. század második felében élt, a Japán Kiotói Egyetemen tanított. Egy napon tanítványai megkérdezték tőle, hogy milyen módszerrel gyógyított Jézus, és hogy tud-e erről valamit? Mivel nem volt ezzel kapcsolatos ismerete, ezért saját, belső erős késztetése sarkallotta őt arra, hogy megkeresse rá a választ. Otthagyta a munkáját és évekig kutatott az ismert mester nyomában, míg végül egy kolostorban, régi szanszkrit iratok között talált rá az energia általi gyógyítás egy módjára. Megtalálta a hozzá kapcsolódó szimbólumokat is. Rájött, hogy ezeknek fontos szerepük van a hatással kapcsolatban is. Sajnos még mindig nem volt a teljes tudás birtokában, hiszen a szimbólumok jelentését nem ismerte, és nem tudta, hogyan kell azokat használni, mert erről nem tett említést az irat.
Dr. Usui elhatározta, hogy meditálni fog, és így szerzi meg a hiányzó tudást. A  szent Koriyama-hegyre ment hát, hogy ott meditáljon és böjtöljön. A 21. nap hajnalán, még napkelte elött látomása volt, amivel kapcsolatban mélyreható spirituális élményben volt része. Látomásában egy vakító fénysugár egyenesen  a homlokcsakrájába hatolt be, és Dr.Usui transzállapotba esett. Ebben az önkívületi állapotban arany fénnyel írva látta maga elött a szimbolumokat, s azok szinte beleégtek tudatába és szellemébe. Ekkor ismerte fel a szimbolumok jelentését és a Reiki energia isteni eredetét, ahogyan azt késöbb elnevezte. Reiki, a mindent átfogó , mindenen áthatoló  életerő belevéste szimbolumait Dr.Usui energiatestébe. A transzélmény alatt megkapta a hiányzó információkat a szimbólumok jelentését és használatát illetően, és beavatást kapott a Reiki erő használatára.
Ezután elindult a hegyről lefelé, majd megbotlott egy kőben és elesett. Ennek köszönhetően lehetősége nyílt használni és megtapasztalni a megszerzett tudást. Usui önkéntelenül helyezte kezét a vérző sebre. Érezte, hogy energiaáramlás indul el a kezéből, a fájdalom megszűnt, s a vérzés is leállt néhány percen belül. Évszázadok óta ez volt az első reiki általi gyógyulás.
Életének következő szakaszában elkezdte gyógyítani a rászorulókat, a betegeket. Később keserves felismerésben volt része: gyógyult páciensei sorban tértek vissza régi életmódjukhoz. Usui felismerte az „adni” és „elfogadni” univerzális törvényét, miszerint az egyensúly csak úgy tartható fenn, ha a páciens is tesz a gyógyulásáért. A páciensnek is kell adnia, és felelősséggel lennie az iránt, amit elvár. Felelősséget kell vállalnia saját magáért és gyógyulásáért.
Ezután elköltözött és elkezdte oktatni a Reikit. Usui tisztában volt a Reiki egyik legfontosabb sajátosságával, az isteni szabadsággal, és tudta azt is, hogy ez az erő intelligens. Tanulóival megértette, hogy a Reiki megélésével képesek igazán megtanulni és megérteni a Reikit.

 

Életünk öt fontos szabálya


-Élj abban a tudatban, hogy Istennek egy része vagy.

-Élj abban a tudatban,  hogy minden és mindenki egy belöled és te mindennek ls mindenkinek egy része vagy.

-Élj a mindent átfogó szeretet szerint, mert a Reiki a minden létező iránti szeretet.

-Éld felelősséggel jelen életed. Az alázatosság nem közömbösséget vagy passzivitást jelent.

-Ne csak gyógyíts a Reikivel,  ne csak  tanítsd a Reikt

-ÉLD a Reikit!

                                                           F.E.Echard Strohm
 
                                                           

 
 
 

 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése